Skip to main content

Hudba na zámku 2.

KC SAV Smolenice – Smolenický zámok Vás spoločne s obcou Smolenice srdečne pozývajú na koncert z cyklu Hudba na zámku, ktorý sa uskutoční dňa 7.10. 2022 o 18:00 v Červenom salóne Smolenickeho zámku. Po koncerte bude všetkých čakať malá recepcia v podobe dobrôt zo zámockej kuchyne ako aj ochutnávka medoviny od Včelca spod zámku!

Koncert bude venovaný vybraným dielam klasickej hudby pre klavír a flautu od J. S. Bacha, cez E. H. Griega, C. Debussyho až po súčasného nórskeho skladateľa Sommerfeldta.

Vstupenka – 5€ (predaj vstupeniek len na mieste)

***

Lucia Pintérová študovala na Konzervatóriu v Bratislave u prof. Dagmar Zsapkovej magisterský štúdijný program v Stavangeri odbor flauta a hudba u prof. Vidara Austvika. V Prahe pôsobila na poste 1. a 2. flauty v Českom národnom symfonickom orchestri, absolvovala turné vo Viedni, Maroku, Španielsku. V Nórsku vystupovala na rôznych sólových aj komorných koncertoch, napr. vo Filharmónii v Stavangeri, koncertovala v Osle, Bergene, atď.. Pedagogicky pôsobila na ISMFA (International School of Music and Fine Arts Praha) i v Stavangeri.
Spolupracovala s niektorými ďalšími orchestrami v Čechách, vo filharmónii v Hradci Králové ako 1. a 2. flautistka a ako sólistka účinkovala s orchestrom v Příbrami.
V poslednom čase sa zúčastnila na realizácii CD nahrávok – Ľuboša Šrámeka, Elia Kači a Jany Krčmárovej. Spoluúčinkovala na koncertnom projekte a na jeho nahrávaní Petra Adamova spolu s hudobníkmi Jurajom Griglákom, Martinom Valihorom a Pavlom Bodnárom.
Nedávno vydala s Triom CD slovensko-francúzkych skladateľov v spolupráci s klavíristkou Vierou Bartošovou a klarinetistom Barnabásom Kollárikom.

Viera Bartošová študovala hru na klavíri na Štátnom konzervatóriu v Bratislave a VŠMU v Bratislave, ktoré ukončila s Cenou ministra školstva „za vynikajúce študijné a umelecké výsledky“.

Ďalej študovala v Paríži, zúčastnila sa niekoľkých medzinárodných klavírnych súťaží, ako sólistka vystúpila so Slovenskou filharmóniou, s Košickou filharmóniou a so súborom Mladí batislavskí sólisti. Na medzinárodných festivaloch Bratislavské hudobné slávnosti, Večery novej hudby a Nová slovenská hudba prezentovala najmä súčasnú tvorbu. Realizovala nahrávky pre Slovenský rozhlas. Okrem sólistických aktivít sa Viera Bartošová venuje zanietene komornej hudbe (dlhoročná umelecká spolupráca ju viaže so švajčiarskou flautistkou Brigitte Buxtorf a so slovenským huslistom Petrom Michalicom ). Vystupuje na koncertných pódiách na Slovensku i v zahraničí (takmer všetky krajiny Európy a Kanada). Predstavila sa na rôznych hudobných festivaloch, spolupracovala s mnohými významnými sólistami a telesami.
Od roku 1986 pedagogicky pôsobí na Hudobnej a tanečnej fakulte Vysokej školy múzických umení v Bratislave.